TV-tiderna för Vinter-OS i Pyeongchang 2018

Vinter-OS engagerar många människor över hela världen. Atleter från runt om i världen ska göra upp om vem som är bäst i en hel del olika grenar. Det blir ett möte eliter emellan och det gör såklart att många vill se hur det går. Sedan några år tillbaka sänds OS på TV, så fler kan ta del av de fantastiska tävlingarna som hålls. Det är dock en del OS 2018-tider att hålla koll på, så du kan se OS i Pyeongchang på TV.

Programmet för TV-sändningarna är ännu inte klara och presenterade, och det kommer troligtvis dröja en aning innan de läggs upp. Så fort dessa är satta så kommer vi dock lägga upp dem här, så du snabbt och enkelt kan hitta när just din favoritgren har final. Kanske följer du den svenska truppen eller en annan nation i de olika grenarna, och vill se när de kniper en medalj. Då är det också bra att veta när man ska bänka sig i soffan framför TVn, eller smyga igång sändningen i hörlurarna på jobbet.

OS TV-tider

Här hittar du som sagt vilka tider som du kan se alla tävlingarna på, när de sänds på TV. Tänk bara på att de ännu är preliminära och det kan bli ändringar när det närmar sig. Kanske behöver någon tävling ändras i tid och då kommer även tiderna för sändningen ändras. Oftast flyter det på bra och de kan istället sända något annat trevligt, som uppstart eller nedvarvning från någon annan gren.

Vinter-OS i TV kommer sändas dygnet runt på de utvalda kanalerna, men allt kommer inte vara live. Detta är såklart för att det inte sker tävlingar dygnet runt i Pyeongchang. Tidsskillnaden rör dock till det lite, och enligt det program som finns satt kommer tävlingarna börja runt kl 01.00 på natten, svensk tid. Detta är alltså början på dagen för Sydkorea, när alla tävlingarna börjar. Tävlingarna slutar sedan runt kl 15-16 på eftermiddagen, svensk tid. Dock kommer repriserna av sändningarna gå så du ändå kan titta på Vinter-os på TV oavsett när du vill!

Vilka TV-tider från Pyeongchang som gäller kommer uppdateras så fort som möjligt, när tv-tablån är satt. I vårt program för när tävlingarna går kan du dock redan nu se preliminära Vinter-OS tider i Pyeongchang. Man kan anta att OS-tider på TV följer det någorlunda, men det är bra att räkna med att det kan komma att ändras.

OS på svensk tv

Som bekant så går Vinter-OS 2018 i Pyeongchang i Sydkorea, och det är därför en viss tidsskillnad. Alla tävlingar går under natten för förmiddagen svensk tid, vilket kan göra att många har svårt att kolla på dem. Under OS 2018 är det dock möjligt att se på sändningarna i efterhand, så man inte behöver missa något!

I Sverige kommer man kunna se sändningarna på alla kanaler som ingår i Discovery Network. I år blev det klar att det är de som fick rättigheterna att sända OS. Du kan titta på live sändningarna i Kanal 5, Kanal 9, EuroSport 1, EuroSport 2 och på internet i EuroSport Player. Sändningarna kommer också gå som repris dygnet runt och finnas som play online. Det är bra om du skulle missa live-sändningen.