Stina Nilsson pallade för trycket och tog hem Sveriges andra guld

13 februari, 2018

Under tisdagen avgjordes damernas och herrarnas sprinter och Stina Nilsson pallade för favoritskapet och tog hem Sveriges andra guldmedalj i PyeongChang. Trots de fortsatt starka vindarna så blev herrarnas kombination av och Marcel Hirscher tog hem sitt första OS-guld i karriären och i curling vann Kanada ett historiskt guld i mixeddubbel.

Marcel Hirscher vann sitt första OG-guld

Herrarnas kombination i alpint kunde genomföras i natt, trots de starka vindarna. Vinnare blev österrikaren Marcel Hirscher som låg på 12 plats efter störtloppet men som stod för en stark upphämtning i slalomdelen. Två och trea blev de två fransoserna Alexis Pinturault och Victor Muffat-Jeandet. OS-guldet var Hirschers första i karriären.

Guld till Stina Nilsson i sprina

I damernas sprint gick båd Hanna Falk och Stina Nilsson hela vägen till finalen. Stina Nilsson, som var förhandsfavorit, gick starkt ut och det räckte hel vägen och vann på ett imponerande sätt före Maiken Caspersen Falla och trea Julia Belorukova. Hanna Falk blev femma i finalen. Anna Dyvik åkte ut i semifinalen och Ida Ingemarsdotter redan i kvartsfinalen.

I herrarnas sprint tog sig Oscar Svensson hela vägen till finalen och hade häng på en medalj men tappade rejält på slutet och blev till slut femma. Teodor Peterson var märkbart trött i sitt semifinalheat och blev femma i heatet. Viktor Thorn blev sist i sin kvartsfinal efter en olycklig start och Calle Halfvarsson slutade på tredje plats i sitt heat i kvartsfinalen men tiden räckte inte till för att gå vidare. Vann gjorde Johannes Klaebo, tvåa blev Federico Pellegrino och trea Alexander Bolshunov.

Historiskt guld för Kanada i curling

I mixeddubbel i curling så vann Kanada finalen mot Schweiz med klara 10-3 och blev den första nationen av vinna den nya OS-grenen. I bronsmatchen så vann OAR mot Norge med 8-4.