Näst sista OS-dagen med guldchanser för Lag Edin och Sverige i den alpina lagtävlingen

23 februari, 2018

Sverige kommer att inkassera minst en medalj under den näst sista OS-dagen, då lag Edin är guldfavoriter mot USA curlingfinalen. Guldfavoriter är också Sverige i den alpina lagtävlingen med Frida Hansdotter och André Myhrer.

Niklas Mattsson är en outsider i nattens big air

Herrarna final i big air, i snowboard, ska avgöras för första gången i OS-historien med start 02:00 i natt. Svensken Niklas Mattsson drog till med ett kanonhopp i kvalet och kan han göra det igen i finalen så finns det möjligheter till en medalj. Dock är  Mattsson en rejäl outsider till en historisk medalj i grenen då spelbolaget Unibet ger hela 8,00 gånger pengarna.

Stora förhoppning på en medalj i lagtävlingen

Under lördagen ska även historiska medaljer delas ut i den alpina lagtävlingen, som även den är en ny på OS-programmet. Lagtävlingen avgörs i parallellslalom och med de två guldmedaljörerna i just slalom, Frida Hansdotters och André Myhrers, så är Sveriges medaljchanser stora. Sverige har dessutom fyra raka pallplatser i VM och har varit på pallen de senaste åren i världscupen.

Förhoppningen på minst en medalj i lagtävlingen är som sagt stor. Spelbolaget Unibet håller också Sverige som guldfavoriter till oddset 2,50 och ger låga 1,33 om det blir en medalj.

Sveriges lag består av Frida Hansdotter, Anna Swenn-Larsson, Emelie Wikström, Andre Myhrer, Mattias Hargin, Kristoffer Jakobsen. Tävlingen drar igång vid 03:00.

Sista medaljchansen för herrarna i längdskidor

Den klassiska masstarten i längdskidor för herrar, den så kallade femmilen, kommer också att avgöras under lördagen med start 06:00. Svenskarna som deltar i femmilen är Viktor Thorn, Jens Burman, Daniel Rickardsson och eventuellt Calle Halfvarsson.

De svenska längdherrarna har inte tagit en enda medalj i detta OS och femmilen är sista chansen. Dock är det inte mycket som talar för att det blir en medalj. Enligt oddsen från Nordicbet har Daniel Rickardsson störst chans till en medalj till oddset 4,00. Om Calle Halfvarsson deltar ges hanoddset 10,00.

Lag Edin är guldfavoriter i finalen mot USA

I curling har Lag Edin redan säkrat en medalj för Sverige, frågan är om det blir silver eller guld. I finalen möter man USA och oddsen talar för en guldmedalj till Lag Edin som imponerade stort i semifinalen mot Schweiz. Ett bet på att Lag Edin vinner guldet ger låga 1,37 gånger pengarna hos Nordicbet. Finalen drar igång vid 07:35.

Du hittar TV-tider för morgondagens tävlingar här -> 

Lördagens schema i PyeongChang

24 februari – lördag

01:30 – 04:00 Bob fyrmanna, heat 1 och 2
02:00 – 03:30 Snowboard herrar, big air, final Sverige deltar
Niklas Mattsson
03:00 – 05:00 Alpint lagtävling Sverige deltar
04:00 – 06:15 Snowboard damer/herrar, parallellstorslalom final
06:00 – 09:00 Längdskidor herrar, 50 km, masstart Sverige deltar
07:35 – 10:30 Curling herrar, final Sverige – USA Sverige deltar
12:00 – 15:00 Speed skating damer/herrar, masstart
12:05 – 15:00 Curling damer, bronsmatch Japan – Storbritannien
13:10 – 16:00 Ishockey herrar, bronsmatch Tjeckien – Kanada

Se hela programmet för PyeongChang-OS här >