Silver i sprintstafetten och Tre Kronor utslaget

21 februari, 2018

Det var många blandade resultat för Sverige under onsdagen. Det stora glädjeämnet var silvret i damernas sprintstafett och att båda curlinglagen är vidare till semifinaler. Men också flera dystra resultat som Tre Kronors fiasko mot Tyskland och missräkningen i herrarnas skicross.

Semifinaler väntar för Lag Edin och Lag Hasselborg

Lag Edin mötte Norge i en match som inte hade någon större betydelse för Sveriges del och det blev en 2-7 förlust. Lag Edin kommer nu att möta antingen Schweiz eller Storbritannien i semifinalen under morgondagen vid klockan 12:05.

I damernas curling så blev det två segrar för Lag Hasselborg, först mot Kina med 8-4 och sedan mot USA med 9-6, och är därmed vidare till semifinal där Storbritannien väntar. Semifinalen mot Storbritannien kommer att spelas på fredag klockan 12:05.

Silver för damerna i sprintstafetten

Charlotte Kalla och Stina Nilsson kammade hem ytterligare en medalj för Sverige när det blev silver i sprintstafetten. En stafett som var oerhört spännande i slutet när USA:s Jessica Diggins spurtade ned Nilsson och tog hem guldet. Maiken Caspersen Falla kunde inte svara och Norge blev trea.

I herrarnas stafett så gick Marcus Hellner och Calle Halfvarsson enkelt vidare till finalen. Väl i finalen gick de starkt ut och var med länge. Men Norge drog ifrån och inför den sista sträckan stod de övriga två medaljerna mellan Frankrike, OAR och Sverige. Men Halfvarsson hamnade efter inför spurten och det blev OAR som tog silvret och Frankrike bronset, bakom Norge som tog ett säkert guld.

Fiasko för Tre Kronor

Tre Kronor var storfavoriter inför kvartsfinalen mot Tyskland men föll med 3-4 efter förlängning och är därmed ute ur turneringen.

Tyskland inledde denna kvartsfinal med två snabba mål i den första perioden som skakade Tre Kronor. Det skulle dröja fem minuter in i den tredje perioden innan Tre Kronor kvitterade till 2-1. En kvittering som höll i en minut då Tyskland, på en kontring, utökade till 3-1. Efter det så tog Tre Kronor över matchen helt och 3-2 kom inte lång efter i powerplay och med mindre än tio minuter kvar även 3-3. Resultat stod sig perioden ut och förlängning väntade. I förlängningen så var det Tre Kronor som tog kommandot inledningsvis men den tyska backen Patrick Reimer bröt sig in i den svenska zonen och kunde på egen hand forcera in 4-3 och fiaskot var ett faktum.

Ingen lyckad dag för herrarna i skicross

Alla de tre svenskarna Victor Öhling Norberg var, Viktor Andersson och Erik Mobärg gick vidare från kvalet i skicross. Men därefter blev det respass för alla tre direkt i åttondelsfinalerna. En stor besvikelse för framförallt VM-vinnaren Victor Öhling Norberg.

Ett kanonhopp tog Mattsson vidare i big air

I herrarnas kval i big air så avstod Måns Hedberg från att delta efter olyckan i slopestylekvalet. Deltog gjorde däremot Niklas Mattsson som tog sig vidare till finalen efter ett superhopp som gav  90,00 i poäng och han blev tvåa i sitt heat.

Ingen lyckad OS-debut för Östlund

För konståkerskan Anita Östlund blev det ingen lyckad OS-debut. I det korta programmet, som inledde singeltävlingen, misslyckades hon med två av hoppen och slutpoängen blev 49,14. Ett resultat som innebar en 28:e plats och hon blev därmed inte bland de 24 som tog sig vidare till det fria programmet.

17 plats för en besviken Hörnblad i störtloppet

I damernas störtlopp blev det en 17 plats för talangen Lisa Hörnblad. En bättre placering än i super-G men hon själv var besviken över resultatet. Lindsey Vonn, som var storfavorit, blev bara trea bakom tvåan Ragnhild Mowinckel, Norge, och den oväntade vinnaren Sofia Goggia från Italien.