Oväntade medaljer under torsdagen

22 februari, 2018

Torsdagen blev en glädjens dag för Sverige i PyeongChag-OS. Först inledde André Myhrer med en guldmedalj i slalom, sen blev det silver i damernas stafett i skidskytte och Lag Edin gick vidare till final i curling.

Guld till André Myhrer i slalom

Frida Hansdotter överraskade när hon tog hem guldet i damernas slalom och en ännu större skräll var det när André Myhrer gjorde detsamma tidigare i natt. Myhrer hade andra bästa tid efter det första åket, efter norrmannen Henrik Kristoffersen. Och i det andra åket så tog sig Myhrer självsäkert ned som ny ledare. Men det gjorde inte Kristoffersen som åkte ur nästan direkt och Myhrer säkrade därmed guldet. Österrikaren Marcel Hirscher var den stora favoriten på förhand men åkte ur redan i det första åket. Myhrers OS-guld är den första i herrarnas slalom på 38 år.

Bra seedningsrunda för Sandra Näslund

Under natten till torsdagen så inleddes damernas skicross, med de två svenskorna Sandra Näslund och Lisa Andersson. Näslund, som är en stor medaljfavorit, åkte in med fjärde bästa tid i seedningsrundan och får därmed en bra placering i åttondelsfinalen på fredagen. Lisa Andersson åkte in på 17:e bästa tid.

Silver i damernas stafett i skidskytte

Landslaget i skidskytte fortsätter att leverera i detta OS. I dagens stafett för damerna tog det svenska laget hem ett oväntat silver, efter stor dramatik.

Linn Persson, på den första sträckan, och Mona Brorsson, på den andra, inledde stafetten tungt. Brorsson växlade över till Anna Magnusson på 11 plats, cirka en och en halv minut efter ledande Finland. Magnusson stod för en stark upphämtning och tog in tre placeringar innan hon växlade över till Hanna Öberg. Öberg stod sedan för en osannolik avslutning på denna stafett och sköt fullt, i både liggande och stående, och körde på i spåret. Öbergs avslutning räckte för att säkra en silvermedalj, 10,7 sekunder efter Vitryssland.

Lag Edin vidare till final i curling

Lag Edin mötte Schweiz i semifinalen och visade att förlusten mot Schweiz i grundspelet bara var en plump i protokollet. Svenskarna inledde starkt med att plocka två poäng och i den fjärde omgången avgjorde Niklas Edin, i stort sett, denna semifinal med en precisionssten som gav fyra poäng och Sverige drog därmed ifrån till 6-1. Därefter kunde Schweiz inte svara upp och Lag Edin vann med 9-3 och är därmed vidare till lördagens final.