Ny skräll i skidskytte och ny OS-final i curling

23 februari, 2018

Sandra Näslund var fredagens stora svenska medaljhopp men istället blev det ett oväntat och historiskt guld till herrarna i skidskyttestafetten. Under dagen så tog sig även Lag Hasseborg vidare till final i curling samt att Tyskland återigen skrällde i herrarnas ishockey.

Ingen medalj för Sandra Näslund

Sandra Näslund var ett av de stora medaljhoppen för Sverige i PyeongChang-OS i skicross. Som förväntat tog hon sig hela vägen till finalheatet men väl där gick det inte som planerat. Finalen blev oerhört tuff och det blev en kamp för Näslund hela vägen ned mot målet, en kamp hon tyvärr förlorade och blev till slut sist. Tråkigt för Näslund som hamnade lite fel i finalen. Lisa Andersson åkte ut i semifinalen och i b-finalen blev hon tvåa.

Historiskt OS-guld i herrarnas stafett

Damerna stod för otrolig insats när de igår tog hem silvret i skidskyttestafetten och gjorde detta OS till det bästa någonsin i skidskyttesammanhang. Herrarna följde idag upp med en ännu bättre insats när de i tog hem ett historiskt guld. Nästan en hel minut för tvåan Norge.

En bättre avslutning på skidskyttetävlingarna i PyeongChang kunde man nästan inte drömma om. Fyra medaljer totalt, 2 guld och 2 silver, från ett skidskyttelandslag som hade oddsen emot sig hela vägen.

OS-final för Lag Hasselborg

I damernas curling så vann Lag Hasselborg mot Storbritannien med siffrorna 10 – 5 och kommer nu att möta hemmanationen Sydkorea i söndagens final.

Ny skräll för Tyskland i ishockeyn

De tyska herrarna gjorde det igen i herrarnas ishockeyturnering. Efter skrällsegern mot Tre Kronor så vann de även semifinalen mot Kanada med 4-3. I finalen kommer Tyskland att möta OAR, som vann över Tjeckien med klara 3-0. En final som spelas under söndagen-