Designen för OS-medaljerna för 2018 presenterade!

27 september, 2017

Designen för de nya medaljerna inför vinter-os 2018 i PyeongchangNu har medaljerna fått sitt utseende och leveransen är snart påväg till Pyeongchang! SOK har precis presenterat hur medaljerna för OS 2018 i Pyeongchang kommer se ut. De har bland annat inslag av det koreanska alfabetet Hangul, som ju anses vara en stor del av grunden till koreansk kultur. Hangul består av 24 tecken och de finns runt om medaljen. Självklart är också de officiella symbolerna för OS 2018 med på baksidan, och på framsidan syns de olympiska ringarna.

Bandet till medaljen är inspirerat av den koreanska dräkten Hanbok, för att få med ännu mer av den koreanska kulturen. Det är industridesignern Lee Suk-Woo som designat dem, och han är mycket stolt över hur han fått ihop dem. De är som ni ser riktigt snygga och moderna.

Guldmedaljerna är av silver och pläterade med guld. De väger totalt 586 gram, vilket är lite tyngre än silvermedaljerna som väger 580 gram. Bronsmedaljerna väger 493 gram och är mestadels koppar. Totalt är 259 uppsättningar beställda, och 222 uppsättningar ska delas ut till lika många medaljörer. Vilka det blir återstår att se!