Charlotte Kalla imponerade i världscuppremiären

28 november, 2017

I helgen var det världscuppremiären för längdskidor i finska Ruka. Helgen var upplagd som en minitour och Charlotte Kalla imponerade stort när hon knäckte Marit Björgen och vann damernas tour.

Nu är säsongen i längdskidor igång och uppladdningen inför OS har nu börjat för de svenska skidåkarna. Helgens första världscuptävlingar ägde rum i den finska skidorten Ruka med en minitour bestående av tre lopp som avslutades med en jaktstart.

I damernas tävlingar så inledde Stina Nilsson bäst av svenskorna med en seger i sprinten. Charlotte Kalla följde därefter upp med en silvermedalj i 10 kilometer klassisk stil. I den avslutande jaktstarten stod Kalla för en imponerande insats när hon knäckte Marit Björgen och var nio sekunder före i mål. Ett styrkebesked av Kalla inför Pyeongchang-OS.

Calle Halvarsson inledde herrarnas tour bäst med en tredje plats i sprinten och var bästa svensk inför den avslutande jaktstarten, men var då hela 47,8 sekunder efter den ledande norrmannen Johannes Hösflot Kläbo. Halvarsson blev till slut tia i touren och vann gjorde Hösflot Kläbo men trots ett försprång på 38 sekunder i jaktstarten så blev det en dramatisk avslutning där det stod mellan Hösflot Kläbo och landsmannen Martin Johnsrud Sundby.