Blåsväder och svensk silvermedalj!

12 februari, 2018

Det blåsiga vädret fortsätter hemsöka de olympiska tävlingarna i PyeongChang. Särskilt hårt drabbas de alpina grenarna, som nu ställs in på löpande band. Vädret stoppade dock inte dagens jaktstart i skidskytte – som slutade med en skräll i form av ett svenskt silver!

De kraftiga vindarna fortsätter härja i Sydkorea, och under natten fick damernas storslalom ställa sig i ledet av tävlingar som fått ställas in på grund av dåligt väder. För svenskarnas del är det Sara Hector, Frida Hansdotter och Estelle Alphand som påverkas, och de får ladda om inför storslalomen som istället kommer genomföras på torsdag.

Även puckelpisten avgjordes i blåst och kyla – en tävling som inte blev särskilt framgångsrik för de svenska deltagarna. Varken Felix Elofsson eller Ludvig Fjällström fick till sina åk, och slutade båda på relativt låga poäng. Bästa svensk blev istället 17-årige Walter Wallberg, som med sina 74,47 slutade på en elfteplats. Ett snörpligt resultat såklart, då det endast är topp-10 som tar sig vidare till finalen.

Fina placeringar i damernas jaktstart

Även damernas jaktstart i skidskytte hotades av vädret, men till slut beslutades det att tävlingen trots allt skulle genomföras. Vindarna blåste hårt och tros ha påverkat åkarnas skytte något, men trots det bjöd de svenska åkarna på riktigt fina resultat!

Hanna Öberg gick ut som bästa svensk med startnummer 7 i loppet, och slutade på en fin femteplats i loppet – trots att hon missade tre skott vid de två första skjutstationerna. Även Mona Brorsson avancerade i loppet, hela 17 placeringar, och kom in på en tiondeplats! Det ser alltså lovande ut inför damstafetten i skidskytte!

Silver för Samuelsson!

Även herrarnas jakstart avgjordes under eftermiddagen, och vilken upplösning det blev! Sebastian Samuelsson bjöd på en helt fantastisk avslutning – där han satte alla skott i fjärde omgången, och gick ut därifrån som tredje man.

Favoriten Martin Fourcade, Frankrike, kunde enkelt plocka hem guldet. Efter en sagolik avslutning tog den svenske doldisen Sebastian Samuelsson hem silvret före tyska Doll. Vi noterar därmed Sveriges hittills andra medalj i de olympiska vinterspelen 2018!